четвер, 12 квітня 2012 р.

У Страстну середу студенти-міжнародники чинили добро



У Страстну середу студенти-міжнародники чинили добро
Одинадцятого квітня навпроти вокзалу, на площі Двірцевій, студенти факультету міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка роздавали їжу безхатченкам.
Акція “Нагодуй безхатченка” відбувається вперше та зорганізована громадською організацією “Молода дипломатія”, котра діє при університеті. Студентам вдалось зібрати 3000 грн. для покупки продуктів та оплати праці кухарів університетської їдальні, а також для придбання соку та необхідного облаштування для акції.
Я сьогодні допомагаю роздавати їжу для бідних та розливаю по стаканчиках сочок, – усміхається Оля Максимець, юна учасниця ГО “Молода дипломатія,- Ми дуже ретельно готувалися до акції, ходили до багатьох гіпермаркетів, супермаркетів, аби назбирати кошти для її
проведення. На жаль, не всі погоджувалися допомогти, навіть скриньку почепити не хотіли… Втім, ми все ж зорганізувалися. До столиків підходить багато людей, але в більшості цигани. Хапають порцію – і мчать їсти! А он, бачите, осторонь сім’я, мабуть, стоїть. То українські безхатченки, вони все соромились підійти допоки ми їх не покликали.”
До слова, нагодувати благодійникам вдалось 250 безхатченків, раціон складався із гречки, котлет, хліба, салатів та соків. Акцію хочуть зробити щорічною.
Ірина Вихрущ

Немає коментарів:

Дописати коментар