вівторок, 9 серпня 2011 р.

Михайло Головко: Свободівці теж хочуть почути правду про газові угоди, підписані Тимошенко, але зараз її справа – політичний фарс

 Тернопільська «Свобода» заступилася за Тимошенко
Під стінами Тернопільської обласної державної адміністрації сьогодні було шумно:  протестували.  Біло-червона палатка з портретом «леді Ю», БЮТівські стяги,- і кожному випадковому зіваці стає зрозуміло: захищати ув’язнену Тимошенко прийшли її тернопільські однопартійці.  Дивно, але незважаючи на всю серйозність ситуації, людей зовсім небагато, з десяток. Ще більша дивина, в тім, що за декілька хвилин біля Тернопільської ОДА починають майоріти й свободівські стяги.

«Сьогоднішня влада знищує усі свободи та цінності, що ще залишились у нашого народу»,- розпочинає своїм виступом акцію протесту Михайло Головко, заступник голови Тернопільської обласної організації ВО "Свобода". «На двадцятій річниці незалежності вони переслідують патріотів, людей, які відстоюють ці національні цінності. Сьогодні ця справа, яка присвячена Юлії Тимошенко показує черговий фарс влади, котрий немає нічого спільного із юрисдикцією чи законом. Це ті дії, за допомогою яких чинна влада усуває своїх опонентів».
Декілька представників  тернопільської громади, котрим небайдужа доля лідерки БЮТу теж побували біля гучномовця, висловлюючи свою зневагу до Президента, котрий «грає свою роль по російському сценарію».
Врешті, за декілька хвилин акція протесту завершилась, а біло-червона палатка залишилась чекати кращих часів, себто, звільнення Тимошенко з-під варти.
Пізніше пан Головко детальніше пояснив позицію ВО «Свобода» щодо дій чинної влади та ув’язнення Юлії Тимошенко:

«Ми сьогодні зібралися на акцію протесту проти політичних репресій, адже «Свобода завжди виступала проти режиму Януковича і  проти оцього перетворення України в міліцейську державу, відтворення диктатури.
Справа в тому, що ми не поділяємо політв’язнів на VIP та звичайних, ми відстоюємо права усіх, кого сьогоднішній режим несправедливо арештовує. Ми заступаємось за всіх: і за тих патріотів, котрі брали участь у знесенні пам’ятника Сталіну, і за тих, котрі сміливо виступали проти Харківських угод, і за тих, хто виходив на вулиці під час подій 9 травня, адже всім чудово відомо, які переслідування та арешти розпочалися після усіх цих подій.
 Сьогодні ми тут, бо справа Тимошенко,- політичний фарс, яка вже нічого немає спільного з законодавством. Звичайно, свободівці теж би хотіли почути правду про газові угоди, підписані Юлією Тимошенко, бо ми теж її критикували. Втім, насправді саме ці питання уникаються і ховаються, а на перше місце ставиться «знищення конкурента». Це просто відволікання уваги від даних існуючих проблем: від ухвалення Податкового кодексу, низки законів щодо пенсійного віку, - від усіх узурпаторських дій пропрезидентської влади.
Тому усім опозиційним силам треба зараз об’єднатися, вийти на боротьбу проти режиму Януковича. Для здолання цього режиму нам потрібно зараз докласти усіх зусиль, аби ухвалити новий закон про вибори, опорними пунктами якого був би доступ ЗМІ до публічної інформації, присутність у виборчих комісіях та на дільницях опозиційних сил, а кандидати висвітлювали б у своїх біографіях національність, судимість.
  Ми повинні створити такий опозиційний парламент, котрий міг би контролювати дії чинного Президента України.»
Ірина Вихрущ

Немає коментарів:

Дописати коментар