понеділок, 25 липня 2011 р.

Урочистий візит Святішого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета до Хоросткова


Урочисте богослужіння за участі  Святішого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета відбулося 24 липня з нагоди відзначення Православною Церквою пам’яті рівноапостольної великої княгині Київської Ольги у Хоросткові. На літургії були присутні голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян із дружиною Надією, депутат Тернопільської міської ради, голова міської організації партії «Свобода» Михайло Головко, міський голова Тернополя, Сергій Надал. По завершенні богослужіння їм вручили ордени Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого.


Церква  святих Володимира і Ольги у місті Хоростків, Гусятинського  району


Філарет привітав із храмовим святом усіх парафіян та розповів про всевишню любов, котра здатна порятувати усіх. Говорив і про любов до Батьківщини: «Хтось любить чужу країну, а свою не любить, втім, хіба це любов? Хіба батьки люблять спочатку чужих дітей, а потім своїх? Так і ми повинні спочатку полюбити свою Батьківщину, свою Україну і це є велика Заповідь Божа!»

Сергій Надал приймає орден князя Володимира Великого III ступеня з рук Філарета


Михайло Головко: і орден прийняв, і словом із Патріархом перекинувся.

Депутат Тернопільської обласної ради від ВО "Свобода", Володимир Бобко:  
 Насправді, Михайло Головко (про котрого зараз мова і йде), мабуть, найбільше від усіх і заслуговував отримати ту відзнаку. З усіх орденоносців він наймолодший, втім, внесок, котрий він зробив для духовно-морального розвитку тернопільських сімей чи не найбільший. Зокрема саме завдяки його зусиллям Тернопільщина розпочала активну боротьбу з алкоголізмом (Михайло посприяв затвердженню рішення щодо заборони продажу алкоголю після 22 години)
І що не кажіть… Приємно, вельми приємно, коли твій наставник отримує таку почесну нагороду із рук самого Патріарха…Нехай до лику святих заживо Михайла не прийняли, але відчуваю себе його добрим учнем і, направду, добро і милосердя в цей світ відразу хочеться нести :)"

Нагороджений орденом князя Володимира, Михайло Головко, вважає:
«У кожного українця є святий обов’язок долучитися до боротьби за українські святині, бо сьогодні ми бачимо, як під іноземним впливом роблять все, аби їх у нас відібрати. Створюють таку  ситуацію в духовній сфері, котра перешкоджає утворенню у нашій державі Єдиної української Помісної Православної церкви, а вона якраз мала б об’єднати українців і українську націю в  єдину сильну та незламну, саме тому ми повинні всіма силами встати на захист Православної Церкви та докласти максимум зусиль для її об’єднання. Мабуть, такий орден я отримав, бо працюю і допомагаю у створені в Україні Єдиної Помісної Православної Церкви».
    























  орден Князя Володимира III ступеня 


І сміх, і гріх: 
Ось під такими номерами їздить Філарет українськими теренами
 

 сімейство Хоптянів: за пожертву стало орденоносним?
                                                                                                                            Ірина Вихрущ

Немає коментарів:

Дописати коментар